موافقت نتانیاهو با پیشنهاد تیم مذاکره کننده برای دستیابی به توافق مبادله اسرا حمله حزب الله با موشک «برکان» به پادگان صهیونیستی «برانیت» + فیلم (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) خانواده اسرای اسرائیلی: کابینه نتانیاهو تصمیم به قربانی کردن گروگان‌ها گرفته است رایزنی آل ثانی و باقری درباره راه‌های گسترش روابط ایران و قطر واکنش قالیباف به دعوت نمایندگان برای نامزدی ریاست جمهوری شهادت رزمنده حزب الله در جنوب لبنان + عکس (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) کنعانی، اقدام «اتحادیه اروپا» در تحریم برخی مقامات ایرانی را محکوم کرد بورل طرح کنست رژیم صهیونیستی علیه آنروا را محکوم کرد نمایندگی ایران: آمریکا سلاح‌ هسته‌ای برای اسرائیل تکثیر کرد هلاکت دو فرد مسلح غیر ایرانی در ایرانشهر (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) بایدن: اسرائیل پیشنهاد جدید جامعی برای آتش بس ارائه کرده است ترامپ: آمریکا کشوری فاسد و فاشیستی است تداوم مواضع خصمانه اتحادیه اروپا علیه ایران | آشتیانی تحریم شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) اعلام منطقه بسته نظامی در شمال فلسطین اشغالی | حمله پهپادی به «عکا» (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) پادشاه بحرین: برای احیای روابط دیپلماتیک با ایران تلاش می‌کنیم شلیک ۱۰۰ موشک حزب الله به شمال فلسطین اشغالی (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) سازمان ملل: کره شمالی به تعهدات خود در قطعنامه‌های شورای امنیت عمل کند توضیح لاریجانی درباره استفاده از یک هشتگ شائبه‌برانگیز باقری: نشست سازمان همکاری اسلامی برای توقف جنایات اسرائیل برگزار شود وزیر خارجه عربستان: تلاش می‌کنیم همه تسهیلات لازم را برای حجاج ایرانی فراهم کنیم
سرخط خبرها

افزایش تنش‌ها میان تایوان و چین

  • کد خبر: ۴۴۰۳۴
  • ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۴
افزایش تنش‌ها میان تایوان و چین
تمرینات نظامی دو روز گذشته نیروی هوایی چین در نزدیکی تنگه تایوان، منجر به درگیری میان نیرو‌های هوایی این دو کشور شده است. درپی این تحرکات نظامی ازسوی چین، وزارت دفاع تایوان، روز دوشنبه اعلام کرد که درصورت ادامه این تهدیدها، تایوان حق دفاع از خود و حمله به جنگنده‌های چینی را دارد.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ تمرینات نظامی دو روز گذشته نیروی هوایی چین در نزدیکی تنگه تایوان، منجر به درگیری میان نیرو‌های هوایی این دو کشور شده است. درپی این تحرکات نظامی ازسوی چین، وزارت دفاع تایوان، روز دوشنبه اعلام کرد که درصورت ادامه این تهدیدها، تایوان حق دفاع از خود و حمله به جنگنده‌های چینی را دارد. به گزارش «رویترز»، دولت چین باور دارد که تایوان جزئی از قلمروی این کشور است. درواقع درگیری میان چین و جزیره تایوان از سال ۱۹۴۹ آغاز شده است. در آن سال، هنگامی که نیرو‌های کومینتانگ (یا ملی‌گرایان) در جنگ داخلی چین از کمونیست‌ها شکست خوردند، به جزیره تایوان گریختند.
 
اخیرا چین به‌دلیل حمایت فزاینده ایالات‌متحده از جزیره تایوان به خشم آمده است. مقامات آمریکایی پس از سال‌ها ارتباط نداشتن با تایوان، ماه گذشته دوبار از این جزیره دیدار کردند. اولین دیدار را وزیر بهداشت ایالات‌متحده، الکس ایزار، انجام داد و پس از آن، هفته گذشته، کیت کراچ، معاون وزیر امورخارجه ایالات‌متحده در امور اقتصادی، به تایوان سفر کرد. علاوه‌بر این، ایالات‌متحده درحال برنامه‌ریزی برای فروش عمده تسلیحات نظامی به تایوان است. دولت چین تمامی این اقدامات را نوعی پشتیبانی ایالات‌متحده از استقلال تایوان می‌داند. در برهه کنونی، چین مهم‌ترین و حساس‌ترین موضوع خود در روابط با ایالات‌متحده را مسئله تایوان می‌داند. 
 
از نظر دولت چین، تایوان آخرین بخش از کشور چین است که پس از پیروزی ۱۹۴۹، همچنان در انتظار «آزادی» به‌سر می‌برد. نکته حائز اهمیت این است که تایوان و چین سازوکاری رسمی برای گفتگو ندارند، بنابراین هرگونه درگیری تصادفی بین هواپیما‌های جنگی آن‌ها می‌تواند به‌سرعت از کنترل خارج شود. همچنین درگیری بر سر تایوان ممکن است ایالات‌متحده و متحدان آسیایی این کشور را در مقابل چین قرار دهد و منجر به افزایش تنش‌ها شود. هرچند تایوان به‌دلیل موقعیت جغرافیایی این جزیره و همچنین شرکت‌های پیشرفته فناوری در زمینه ساخت تراشه‌ها، برای چین بسیار اهمیت دارد، درگرفتن هر نزاعی، از نظر اعتبار بین‌المللی و اقتصادی برای چین نیز آسیب‌زا خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->